[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 August 2022 13:00

Avocații deputatului Tauber: Probele aduse de procurori sunt penibile şi lipsite de sens

Probele aduse de procurori în dosarul Marinei Tauber sunt penibile şi lipsite de sens, iar decizia Curţii de Apel Chişinău de a îl lăsa pe deputat după gratii este abuzivă şi arată că ceea ce se întâmplă astăzi este mai grav decât în perioada statului capturat. Declaraţiile aparţin avocatului deputatului „ȘOR”, Marina Tauber – Iulian Bălan, făcute după decizia instanţei, informează TRIBUNA.

„Nu cred că pe cineva a uimit soluţia Curţii de Apel Chişinău, deoarece noţiuni precum stat de drept, proces echitabil s-au pierdut în negura vremii, a rapoartelor ong-iştilor şi a declaraţiilor politice. Şi nu o spun doar eu sau colegii mei, o spune statistica Curţii de Apel Chişinău, care pe bandă rulantă, mai mult de 90 la sută din recursurile avocaţilor le respinge neîntemeiat. E mai grav decât în perioada statului capturat. Această cauză este mai mult decât despre Marina Tauber, este despre dreptul la un proce echitabil, despre statul de drept şi despre toţi cei care aplaudă în frenezie încarcerarea Marinei Tauber. Vreau să vă spun că mâine, peste o lună, vor veni după dumneavoastră şi în baza aceloraşi probe penibile vă vor încarcera şi va fi mult mai greu să bateţi din palme. Şi va fi păcat”, a declarat Iulian Bălan.

În acelaşi timp, avocatul Aurel Colenco susţine că decizia instanţei s-a bazat doar pe presupuneri şi nicio probă nu a demonstrat că Marina Tauber ar fi comis vreo ilegalitate

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...