[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Iulie 2022 06:00

Declarații: Președintele sau Premierul trebuie să meargă la Moscova. Ar putea obține un preț la gaz de 300-400 USD

Igor Dodon, fostul șef al statului, afirmă că rezolvarea crizei energetice prin dialog strategic cu Federația Rusă este o acțiune necesară și de implementat de urgență, informează TRIBUNA.

„Pentru aceasta este necesar de anulat public orice aliniere la sancțiunile antirusești, de finalizat de urgență auditul datoriilor la compania „Moldovagaz” (angajament asumat de Guvernul PAS încă în toamna anului 2021) și de mers la Moscova, la nivel de Președinte de țară sau premier, pentru renegocierea condițiilor de livrare a gazelor naturale”, a declarat politicianul.

Ex-Președintele a menționat că, cu o abordare profesionistă, bazată pe încredere reciprocă și parteneriat strategic, Moldova ar putea obține un preț la gazele naturale nu mai înalt ca cel achitat la moment de către Ungaria și Serbia, adică în jur de 300-400$ (fără de cca 2000$ preț care va fi in toamna iarnă pentru Moldova).

„Aceasta va permite micșorarea de câteva ori a tarifelor pentru consumatori și scăderea în lanț a prețurilor la majoritatea mărfurilor și serviciilor”, a subliniat Igor Dodon.

Amintim că, „Moldovagaz” a anunțat că, în luna iulie curent, va plăti 980 USD pentru 1000 m3 de gaze naturale cumpărate de la „Gazprom”, cu 100 USD mai mult decât în iunie.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...