[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii19 Iulie 2022 06:00

Opinie privind rata inflației și (in)acțiunile guvernării: O adevărată catastrofă!

O rată a inflației de peste 30 la sută reprezintă momentul adevărului pentru partidul Președintelui Maia Sandu: acțiunile ori inacțiunile formațiunii politice care are toate pârghiile de putere din statul moldovean au dus la creșterea prețurilor la alimente și servicii prestate către populație. Declarația a fost făcută de jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

El a notat că, teoreticienii crizelor/catastrofelor afirmă că, în cadrul unei crize, factorul extern nu joacă un rol cardinal; crizele au surse exclusiv interne, factorul extern poate doar atenua ori mări amplitudinea acesteia.

„Teoria spune că, unitatea de gestiune a sistemului, în cazul de față Cabinetul de Miniștri, nu poate gestiona în cadrul aceluiași sistem mai mult de două crize. Tot ceea ce este mai mult de două crize înseamnă catastrofă.

Teoretic, premierul moldovean Natalia Gavriliță nu a gestionat corect criza economică și cea a creșterii prețurilor, criza de securitate din regiune amplificând catastrofa.

Cabinetul de Miniștri condus de Natalia Gavrilița nu a intervenit prompt pentru a proteja producătorul autohton, nu a limitat monopoliștii și nu a pedepsit înțelegerile de cartel. Premierul Gavriliță a liberalizat piața alimentară în detrimentul economiei agrare moldovene și nu a impus legea obligativitatii pe rafturile magazinelor a produselor autohtone, dimpotrivă a anulat-o afirmând că este imperfectă”, a menționat liderul de opinie într-un nou editorial.

Victor Nichituș a subliniat că, criza este judecata acțiunilor și inacțiunilor proprii.

„Recapitulăm: partidul președintelui Maia Sandu, care deține pâinea și cuțitul între Prut și Nistru, cu o majoritate de 63 de deputați în Parlamentul de la Chișinău, nu poate face față inflației și a admis creșterea prețurilor la alimente și servicii de aproape 32 la sută. Statul nu mai funcționează la parametrii obișnuiți, din contră, cetățenii sunt anunțați că vor mai urma scumpiri la gaze și căldură. O adevărată catastrofă!”, a concluzionat el.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...