[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Iunie 2022 09:00

(ACUM 1 AN) Dinu Plîngău, luat la întrebări

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 30 iunie 2021.

Întrevederea conducerii CEC cu Steven Mark Fisher

Conducerea Comisiei Electorale Centrale a avut o întrevedere cu Steven Mark Fisher, Ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Raportul ENEMO

Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor Anticipate Parlamentare din Moldova – ENEMO, a prezentat raportul interimar al Misiunii privind scrutinul din 11 iulie.

Conferința AUR

AUR, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că „Serviciul de Informații și Securitate dezinformează intenționat Comisia Electorală Centrală cu privire la așa-numite încălcări ale legislației electorale, abuzurile având un singur scop – scoaterea AUR din cursa electorală”.

Declarațiile lui Constantin Oboroc

Constantin Oboroc, ex-vicepremier, ex-consilier prezidențial, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că în pliantul Platformei DA era un angajament care putea să schimbe fundamental regulile de joc în politica moldovenească – propunerea ce prevedea ca președinții partidelor politice să fie aleși prin vot secret.

Dinu Plîngău, luat la întrebări

Copiii cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani au avut ocazia să-i adreseze întrebări celui mai tânăr deputat din legislatura a X-a. Dinu Plîngău, deputatul din Fracțiunea Platforma DA Blocul ACUM, a discutat cu participanții taberei parlamentare.

Avertismentele CEC

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2020, la situația din 18 iunie. CEC a avertizat Partidul Oamenilor Muncii și Partidul Noua Opțiune Istorică să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanțarea campaniei sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării, sau despre faptul că nu va deschide un cont la bancă cu mențiunea „Fond electoral”. În același context, Comisia a avertizat Partidul Alianța pentru Unirea Românilor pentru reflectarea incorectă a donațiilor primite din afara țării.

Studiu efectuat de iData

Compania Date Inteligente (iData) a prezentat datele unui studiu efectuat în rândul diasporei. Cu referire la „cum apreciază relația politicienilor din Republica Moldova cu diaspora?”, respondenții au spus: „Foarte proastă” – 13,2%; „Proastă” – 19,3%; „Nici bună, nici rea” – 32,6%; „Bună” – 19,2%; „Excelentă” – 7,6%; „Non răspuns” – 8,1. Totodată, conform cercetării, în luna iunie 2021 cei mai activi politicieni din Republica Moldova erau Maia Sandu – 25,90% și Igor Dodon – 23,10%. Următorii erau: Ilan Șor – 5,70%; Renato Usatîi – 4,20%; Vasile Costiuc – 2,64%; ceilalți – sub 2%.

Briefingul lui Bogdan Țîrdea

Deputatul PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Bogdan Țîrdea a prezentat, în cadrul unui briefing, principalele etape ale „furtului miliardului”. Potrivit spuselor sale, lideri ai PAS, inclusiv Maia Sandu, au participat la toate etapele acestui furt. În context, el a anunțat că va sesiza Procuratura Generală pentru a-i pedepsi pe cei care se făceau vinovați de această infracțiune.

sursa: Almanah Politic 2021

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...