[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news28 Iunie 2022 09:55

Prim-ministrul a solicitat completarea și îmbunătățirea hărții interactive cu detalii despre starea drumurilor

Stadiul realizării sarcinilor Consiliului Fondului Rutier a fost examinat în cadrul ședinței prezidate de Prim-ministrul Natalia Gavrilița, informează TRIBUNA. 

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Administrația de Stat a Drumurilor au prezentat Planul de activitate pentru anul 2021, dar și pentru anul curent, menționând că activitatea lor rămâne concentrată pe utilizarea eficientă a mijloacelor Fondului Rutier, planificarea lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor publice, precum și consolidarea eforturilor organelor competente din domeniul rutier.

Prim-ministrul a solicitat completarea și îmbunătățirea hărții interactive cu detalii despre starea drumurilor, stadiul de realizare a proiectelor inițiate și progresul executării lucrărilor, până în luna septembrie.

„Este important să fim cât mai transparenți, iar cetățenii, prin intermediul acestei hărți, să aibă posibilitatea de a urmări în timp real care este starea drumurilor, ce sectoare de drum sunt în reparație și ce investiții în drumuri se planifică pe viitor”, a spus Natalia Gavrilița.

Totodată, o atenție sporită a fost acordată creșterii capacităților de întreținere a drumurilor, posibilităților de majorare a finanțării, sporirea capacităților de absorbție a fondurilor externe și valorificarea în termen a resurselor financiare planificate. În context, a fost prezentată informația privind executarea în anul curent a lucrărilor de întreținere și reabilitare a infrastructurii rutiere finanțate din mijloacele Fondului Rutier.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate și alte subiecte importante legate de infrastructura drumurilor, îmbunătățirea procedurilor de licitație și achiziții publice, dar și importanța atragerii investitorilor străini în procesul de construcție și reabilitare a drumurilor naționale.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...