[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news28 Iunie 2022 09:36

Ce i-a spus Maia Sandu lui Volodimir Zelenskiy

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit, la Kiev, cu Președintele Volodimir Zelenskiy și echipa sa, informează TRIBUNA.

În cadrul discuției, șeful statului și-a exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-a asigurat că Republica Moldova e alături de Ucraina.

„Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu Volodimir Zelenskiy, cei doi lideri au agreat că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană.

„Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a menționat Maia Sandu.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...