[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Iunie 2022 07:00

Cel mai optimist scenariu: Republica Moldova ar putea deveni stat membru al UE în 6 ani

Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă afirmă că, în varianta cea mai optimistă, Republica Moldova ar putea deveni stat membru al Uniunii Europene (UE) în 6 ani, informează TRIBUNA.

„Principala dorință a noastră e să ne mișcăm foarte repede în ceea ce ține de reforma justiției, lupta cu corupția. Sigur mai sunt sunt și alte condiționalități… Dar avem un Legislativ care a demonstrat că se poate mișca rapid. Ne dorim foarte mult să reușim într-un an aceste lucruri și să începem negocierile.

Noi nu ne putem permite să mai pierdem 10 ani, 10 ani e foarte mult pentru Republica Moldova”, a declarat diplomatul într-un interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Victor Chirilă a spus: „În varianta cea mai optimistă, Republica Moldova poate deveni membru al UE în 6 ani și cred că noi putem realiza acest lucru.”

„Societatea trebuie să înțeleagă că avem nevoie de o guvernare solidă pentru următorii cel puțin 6 ani, ca să ducem la bun sfârșit acest mare efort. Depinde cum vom îndeplini condiționalitățile și vom realiza reformele. Iar cetățenii, la viitoarele alegeri, trebuie să înțeleagă că miza va fi din nou în mâinile lor și va trebui să cântărească foarte bine consecințele”, a subliniat Ambasadorul.

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...