[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Iunie 2022 11:00

Ex-ministru: Pentru prima dată, RM are șansa să rupă fatalitatea ce ne fixase în zona nimănui

Noul statut al Republicii Moldova de candidat oficial la aderarea la Uniunea Europeană este un vis, ce deschide noi perspective și, mai ales, ne oferă și ne integrează într-un model de dezvoltare ce și-a dovedit viabilitatea. Declarația a fost făcută de fostul ministru Mariana Durleșteanu, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, de la statutul de țară candidat la membru cu drepturi depline este un drum lung presărat cu multe dificultăți și reforme dureroase menite să ne compatibilizeze cu spațiul comunitar.

„Pentru prima data, după 30 de ani, Republica Moldova are șansa să rupă fatalitatea ce ne fixase în zona nimănui și totodată a tuturor” – a subliniat ex-ministrul.

Mariana Durleșteanu a adresat felicitări în special cetățenilor care au dus de la independență greul aspirațiilor noastre. „De asemenea, rolul partenerilor externi, de la România la celelalte state membre a fost unul definitoriu și trebuie să le mulțumim”, a adăugat ea.

Ex-președintele de partid a menționat în context: „Sa nu ratăm această șansă pentru că nu este doar șansa noastră dar și a generațiilor care vin după noi.”

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...