[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news24 Iunie 2022 15:00

Ce înseamnă „mai concret” statutul de țară candidată la UE? Un ministru a pus punctele pe „i”!

„Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Această decizie are în spate mult efort depus de echipe de oameni profesioniști” – a declarat Sergiu Gaibu, ministru al Economiei, care a venit și cu o explicație privind însemnătatea acestui statut, informează TRIBUNA.

Potrivit oficialului, ne așteaptă și mai multă muncă în următorii ani, un efort care merită, pentru că beneficiile pentru țara noastră sunt imense și ne vor ajuta să dezvoltăm cele mai importante sectoare.

„Mai concret, asta înseamnă că vom putea beneficia de asistență suplimentară privind armonizarea cadrului normativ și integrarea în sistemele economice ale UE” – a subliniat el.

Ministrul a menționat că, obiectivul cheie, după obținerea statutului de stat candidat, este ca institutele statului, sistemele de guvernanță, mecanismele economice să fie modernizate și gata de funcționare în cadrul familiei UE, în plină armonie.

„În calitate de stat candidat, Republica Moldova, va putea accesa fondurile de preaderare, care se cifrează la peste 14 miliarde de euro pentru anii 2021-2027. De asemenea, un aspect important pentru economia națională este semnalul dat investitorilor.

Statutul de candidat, conferă o siguranță sporită mediului de afaceri, o perspectivă mai certă pe termen mediu și lung. Toate acestea vor duce la creșterea calității vieții cetățenilor din Republica Moldova” –  a explicat Sergiu Gaibu.

 

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...