[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii20 Iunie 2022 12:00

Opinie: După protestul de ieri, Partidul „ȘOR” a devenit forța principală de opoziție

Jurnalistul Victor Nichituș afirmă că, după protestul desfășurat ieri, care s-a soldat cu constituirea Mișcării Civice „O viață nouă” și adoptarea unei rezoluții, Partidul „ȘOR” s-a transformat în principala forță de opoziție, informează TRIBUNA.

„Câteva zeci de mii de oamenii au protestat în PMAN din Chișinău, în fața Guvernului. Organizatorul – Partidul „Șor” a declarat că nu le-a fost acordat dreptul de a instala o scenă pe care, după miting, ar fi trebuit să evolueze un interpret rus de muzică pop.

Este cel mai numeros protest organizat împotriva guvernării PAS”, a notat el într-un comentariu pe Facebook.

În opinia jurnalistului, dacă vor continua aceste acțiuni – cel mai probabil, da, pentru că există semnale concrete care arată nivelul de sărăcie al cetățenilor – Cabinetul Gavrilița va fi pus în situația de a lua măsuri de stopare a sărăcirii populației.

„Ignorarea din partea autorităților a protestelor, minimalizarea ori ironizarea importanței lor ar fi cea mai grava eroare politică a PAS”, a subliniat el.

Victor Nichituș a mai notat că, desigur, majoritatea parlamentară nu va ceda puterea în urma unor proteste.

„Dar, o presiune suficientă are darul de a provoca remanieri de Guvern. Căderea Guvernului unei majorități politice confortabile nu duce la schimbarea puterii deținută de respectiva majoritate. Dar este un semn de slăbiciune al acesteia”, a adăugat liderul de opinie.

Potrivit spuselor sale, Partidul „ȘOR” a demonstrat că are capacități organizationale si a luat în acest moment locul socialiștilor moldoveni, care, după reținerea lui Dodon si plasarea în arest la domiciliu, au pierdut inițiativa.

„După organizarea acțiunii de protest din 19 iunie, Partidul „ȘOR” s-a transformat în principala forță de opoziție împotriva guvernării”, a remarcat jurnalistul.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...