[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Iunie 2022 14:00

Omul săptămânii: Emmanuel Macron, Președintele Republicii Franceze

Omul acestei săptămâni este Emmanuel Macron, Președintele Republicii Franceze, care a efectuat, la 15 iunie curent, o vizită oficială în Republica Moldova, fiind prima vizită a unui președinte francez în ultimii 24 de ani, informează TRIBUNA.

Emmanuel Macron a mulțumit pentru primirea călduroasă și s-a declarat bucuros să se afle în Republica Moldova.

„Vizita mea se află într-un context dublu – războiul din Ucraina, dar și dorința de a vă integra în Uniunea Europeană”, a precizat el.

Președintele Franței a spus că, ceea ce se întâmplă în Ucraina este un pericol la adresa stabilității și securității noastre colective și următoarele luni vor fi foarte dificile.

„Franța va continua să consolideze Europa și să susțină Ucraina în războiul cu Rusia.Trebuie să ajutăm țările care suferă din cauza acestui război, iar Moldova este în prima linie. Franța, împreună cu România și Germania, își dorește să coprezideze Platforma de sprijin care a fost deja lansată”, a mai spus oficialul.

Potrivit spuselor sale, Franța este prieten al Republicii Moldova și admiră țara noastră pentru felul în care a primit și primește refugiați.

„Puteți să contați pe susținerea Franței și a Uniunii Europene. Vizita mea de astăzi arată acest lucru. Dorința dumneavoastră de a obține statutul de candidat e una absolut legitimă. Franța va juca în mod deplin rolul de Președinte al Consiliului Europene pentru ca să transmitem un mesaj pozitiv de susținere pentru Republica Moldova”, a subliniat el.

Totodată, Emmanuel Macron a reiterat intenția de a crea o structură politică pe lângă Uniunea Europeană, care va fi solidară și va susține statele care au nevoie de acest lucru.

„Franța este alături de Republica Moldova și va fi în continuare”, a conchis oficialul.

TRIBUNA precizează: Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron s-a născut la , în Amiens, Franța. Emmanuel Macron a obținut bacalaureatul la Lycée Henri IV. Apoi a studiat filozofia la Institut d’études politiques de Paris, unde din 1999 până în 2001 a fost asistent al lui Paul Ricœur. În 2004 a absolvit École Nationale d’Administration. După terminarea studiilor a fost înalt funcționar public, apoi a lucrat la Banca de investiții Rothschild & Co. Din 2006 până în 2009 a fost membru al Partidului Socialist. Din august 2014 până în august 2016 a fost ministru al Economiei în al doilea Guvern Valls sub președintele François Hollande. La 6 aprilie 2016 a fondat Mișcarea „Înainte”, care ulterior a devenit Partidul „Înainte, Republica!”, iar Macron a fost președintele formațiunii până la 8 mai 2017. Primul mandat de Președinte al Franței l-a câștigat în mai 2017, iar cel de-al doilea – pe 24 aprilie 2022. Inaugurarea în funcție a avut loc la 8 mai curent. Emmanuel Macron e căsătorit cu Brigitte Macron din 2007. 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...