[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news14 Iunie 2022 17:45

Măsuri pentru îmbunătățirea situației în vămi și fluidizarea traficului la frontiera moldo-română

Mai multe măsuri necesare pentru îmbunătățirea situației în vămi și fluidizarea traficului la frontiera moldo-română au fost aprobate astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Acestea survin în urma întâlnirii de lucru pe care prim-ministra Natalia Gavrilița a avut-o la București, vineri, 10 iunie 2022, cu omologul său român, Nicolae Ciucă și întrevederilor tehnice ulterioare între reprezentanții autorităților competente din cele două state, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat al Guvernului.

Astfel, Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au fost împuternicite să inițieze discuții cu autoritățile omoloage din România, conform competențelor funcționale, pentru a agrea reguli de interacțiune și control care vor fi aprobate ulterior de către părți.

Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale a creat premisele pentru ca Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră să activeze în punctele de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și România situate pe teritoriul României.

O altă prevedere adoptată astăzi vizează împuternicirea Serviciului Vamal de a întreprinde măsuri de gestionare a fluxului de mijloace de transport prin posturile vamale.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...