[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Iunie 2022 16:52

(FOTO) „Marșul cratițelor goale” - la primele trei instituții în stat, organizat de PCRM și Partidul „ȘOR”

Câteva zeci de persoane, înarmate cu cratițe goale și tacâmuri, au manifestat astăzi în fața Guvernului, Parlamentului și Președinției față de politicile antisociale ale guvernării PAS. Acțiunea, întitulată „Marșul cratițelor goale”, a fost organizată de Partidului Comuniștilor, în comun cu Partidul „ȘOR”, cu scopul de a atrage atenția asupra faptului că, din cauza sărăciei din țară, oamenii au ajuns să nu mai aibă ce pune pe masă, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Participanții la flashmob s-au deplasat în marș pe la toate cele trei instituții de stat, lovind cu lingurile și furculițele în cratițele goale. Ei au acuzat guvernarea că, în loc să caute soluții pentru a ajuta populația, îi îndeamnă oamenii să strângă cureaua și să economisească și mai mult.

„Din păcate, trăim timpuri când vorbim doar despre sărăcie, lipsa banilor, despre coșul de consum, care practic, nu există, despre frigiderele noastre pe care nu mai are sens să le deschidem. Lucrurile se înrăutățesc în fiecare zi. Criza se aprofundează, iar guvernarea PAS, în frunte cu Maia Sandu nu face nimic. Vedem că pe ordinea de zi a Parlamentului se votează doar legi în interesele lor și care nu au nimic în comun cu îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. De asta, trebuie să continuăm protestele și să alungăm această guvernare, nu doar din clădirile în care stau, dar și din țară. Stimați cetățeni, dumneavoastră sunteți stăpânii acestei țări, nu Maia Sandu, Gavrilița și Grosu, care au buzunarele pline, salarii bune și nu au nicio grijă. Am ajuns la vremurile bune doar pentru gașca lor de bandiți din PAS”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în fața manifestanților.

Iar deputatul PCRM, Diana Caraman, a menționat că guvernarea actuală lucrează pentru interese străine și în detrimentul cetățenilor moldoveni. „Ne-am adunat aici pentru a le aminti celor de la guvernare la ce zile au adus cetățenii țării. Să le amintim că trebuie să respecte legea supremă a țării și să nu asculte ce spun demnitarii internaționali, dar să asculte cetățenii Republicii Moldova, cei care i-au ales în funcții și cărora le-au promis multe, dar nu au realizat nimic. Jos, Guvernul!”, a spus Diana Caraman.

„Suntem siguri că mai devreme, sau mai târziu, această guvernare va fi dată jos. Ei nu au niciun interes pentru binele oamenilor. Votează în Parlament tot felul de legi stupide care nu au nimic în comun cu nevoile oamenilor. Se laudă că au ridicat pensia de 2 mii de lei, dar Fracțiunea noastră parlamentară încă atunci striga în gura mare de la tribuna Legislativului că inflația va fi mare și această pensie nu va ajunge pentru nimic. Asta și s-a întâmplat”, a declarat, la rândul său, deputatul Partidul „ȘOR” Vadim Fotescu.

Cetățenii prezenți la acțiune susțin că „vremurile bune” promise de PAS, au devenit insuportabile, iar singura soluție pe care o mai au cetățenii este să dea jos această guvernare.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...