[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii10 Iunie 2022 06:00

Expert: Comunicarea de la Guvern spre public, dar am impresia că și pe interior, este dezastruoasă

„Comunicarea de la Guvern spre public, dar am impresia că și pe interior, este dezastruoasă. Iar scuze nu există, mai ales în secolul 21, cu acces nelimitat la resurse, aflați în mijlocul Europei, prestația guvernului în fața poporului este…cum să mă exprim mai politicos…este șubredă. Tot ce se comunică și ce nu se comunică se transformă în apă la moara opoziției și a demagogilor” – a declarat Natalia Efros, expert în comunicare și PR, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, recenta declarație – cu privire la creșterea prețurilor, „deși ruptă din context și deși, cu o doză de adevăr și logică economică în spate, este confirmarea faptului că doamna prim-ministru „vâslește de una singură printre valuri”.”

„Nu ironia și glumele îndrăznețe sunt problema, ci certitudinea guvernării că ei, de fapt, comunică în antiteză cu realitatea în care oamenii, poporul simt altceva”, a adăugat ea, într-o postare pe Facebook.

Natalia Efros a mai spus că, ceea ce trebuie să înțeleagă Guvernul și dna Gavriliță din rolul dânsei de Prim-ministru sunt următoarele lucruri:

– comunicarea nu înseamnă postări pre și post evenimente de impact media plasate pe Facebook;

– comunicarea nu înseamnă comunicate de presă și conferințe la parterul guvernului;

– comunicarea nu înseamnă poze epice în mijlocul poporului;

– comunicarea nu înseamnă inaugurări sau ipostaze de dialog pasionat prinse de obiectivul unui smartphone de către vreun consilier mai abil;

– comunicarea nu înseamnă prezență în emisiuni TV / radio sau interviuri;

„Deși tot ce am enumerat mai sus fac parte din arsenalul de instrumente pe care le folosesc comunicatorii, asta nu e suficient. Mai ales într-o țară cu criză politică, economică, socială, de comunicare, de imagine etc. de vreo 30 ani. Iar faptul, că azi avem o majoritate aleasă frenetic de popor din dorința de a simți vremurile bune nu exclude posibilitatea de a fi criticați. Acum trebuiți criticați, constructiv, elegant, dar sincer. Pentru că acolo, sus, este nu despre politicile voastre, ci despre cauza noastră, a tuturor celor rămași acasă în speranța că va fi altfel”, a subliniat expertul în comunicare.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...