[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news2 Iunie 2022 14:19

Vladimir Voronin către cetățeni și partide: Vă chemăm la o adunare națională!

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), deputat, în cadrul unui briefing de presă, a lansat un apel către toţi cetăţenii, toate partidele de opoziţie şi organizaţiile neguvernamentale să participe la o adunare naţională în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în cadrul căreia își vor manifesta nemulțumirea față de acțiunile guvernării, informează TRIBUNA.

Politicianul a spus că, de când e Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la guvernare, nivelul sărăciei a crescut, iar inflația și creșterea prețurilor și tarifelor lasă oamenii fără economii.

„Vorbeam anterior despre faptul că Republica Moldova se apropie cu paşi repezi de prăpastie. Azi, constatăm că, suntem deja în prăpastie, am trecut deja toate liniile roşii”, a declarat el.

Vladimir Voronin a menționat că, cu cât trece timpul, situaţia moldovenilor devine tot mai complicată.

„Asistăm la un genocid conştient al guvernării faţă de oameni”, a subliniat deputatul.

Liderul PCRM, totodată, a acuzat guvernarea de faptul că încearcă să atragă țara noastră în război.

„Conducerea țării ne vorbește despre necesitatea pregătirii de război şi despre achiziţia armelor de la ţările NATO. Ei încearcă să-i sperie pe oameni, să facă panică, iar această atitudine este contrară dorinţei moldovenilor de a trăi în pace şi încalcă principiul neutralităţii statului nostru”, a comunicat politicianul.

De asemenea, el a reiterat faptul că guvernarea nu aude și nu ascultă partidele de opoziție.

„Putem spune că, astăzi, regimul se află în opoziţie cu majoritatea populaţiei Republicii Moldova. Guvernarea le fură oamenilor pâinea, pacea, viitorul, iar mâine le va lua şi ţara. A venit momentul să ne amintim că poporul este suveran, iar ultimul cuvânt îi aparţine.  Noi pornim consultările cu poporul. Îi chemăm pe toţi cetăţenii, din toate colţurile ţării, chemăm toate partidele de opoziţie şi organizaţiile neguvernamentale, care vor să lupte pentru ţară, la o adunare naţională în PMAN. Pentru o nouă guvernare, pentru o nouă Moldovă, pentru o nouă viaţă”, a anunţat Vladimir Voronin.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...