[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Mai 2022 09:00

Sesizare la Parlament și Guvern! Ion Ceban: „În fiecare zi oamenii sunt furați”

Ion Ceban, primarul general al capitalei, a anunțat că sesizările, despre care a relatat anterior, au fost transmise către instituțiile statului, informează TRIBUNA.

„„Monopolul și intervenția inadecvată a statului duc la scumpiri necontrolate”! În fiecare zi oamenii sunt furați, iar întreprinderile suportă cheltuieli suplimentare enorme”, a declarat el, în context.

Ion Ceban a subliniat că „justificarea” că războiul provoacă aceste scumpiri este o manipulare grosolană din partea autorităților.

„Nici în Ucraina unde este război nu sunt așa prețuri mari. Cu statele în care salariul și pensiile sunt de zeci de ori mai mari nu văd sens să ne comparăm”, a adăugat primarul.

Amintim că, zilele trecute, Ion Ceban a comunicat că va depune sesizare la Parlament, Guvern, Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție, „cu privire la monopolurile de pe piața petrolieră, modificări foarte des la legislație care sunt cu semne de întrebare, aparent lobby în folosul petroliștilor, lipsa de transparență, nerespectarea procedurilor de legiferare, intervenții inadecvate ale statului pentru stabilizarea situației pe piața petrolului, lipsa unor politici previzibile îndreptate spre protecția consumatorului, lipsa supravegherii domeniului de către instituțiile cu competențe în domeniu, perceperea unor taxe nejustificate”.

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...