[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Mai 2022 11:00

Eurodeputat, despre cererea RM de aderare la UE: Dacă nu acum, atunci când?

Ramona Strugariu, eurodeputat român, vicepreședinta Comisiei parlamentare de asociere Uniunea Europeană (UE) – Republica Moldova, nu crede că există state membre care să aibă o anumită reținere în ceea ce privește Republica Moldova sau în ceea ce privește Ucraina sau chiar Georgia, având în vedere că toate trei state au depus cereri de aderare la UE, informează TRIBUNA.

„Nu cred că sunt personalizate aceste rețineri, să spunem, și acest ușor scepticism, dacă el ar veni din partea unor state membre, cât mai degrabă ele sunt prudente în ceea ce privește aderarea mai largă sau oportunitatea unui nou val de aderare în condițiile de acum. Pe de altă parte, dacă nu acum, atunci când?”, a menționat ea într-un interviu pentru Europa Liberă.

Eurodeputatul a spus în context că, pentru că dacă eram în vremuri de liniște și într-un alt context „poate că nu aveam discuții atât de avansate în acest moment”.

„Dar cred și consider că este un foarte bun moment de reflecție și de decizii pe care le putem lua repede, mai bine mai repede decât mai târziu și apoi, în mod evident, putem să discutăm în contextul în care avem această decizie cu unanimitate, pentru că ea trebuie să vină din partea tuturor statelor membre, apoi putem să discutăm pe capitole această aderare”, a afirmat ea.

Ramona Strugariu a comunicat că, în jur de 7 iunie e așteptat răspunsul de la Comisia Europeană.

„Să vedem dacă va fi în prima săptămână de iunie sau dacă va fi un pic mai târziu, dar oricum ar trebui să știm destul de repede”, a adăugat eurodeputatul.

 

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...