[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Mai 2022 13:00

Vladimir Voronin, despre cazul lui Igor Dodon: Care trădare de patrie?

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), în cadrul unui briefing de presă, a întrebat dacă chiar era necesară reținerea ex-Președintelui Igor Dodon, or, el n-a fugit din țară și era dispus să răspundă la întrebările procurorilor, informează TRIBUNA.

Vladimir Voronin a amintit de „relațiile complicate” cu Igor Dodon, însă, a spus că declarațiile sale se referă nu la Igor Dodon, ci la instituția supremă în stat – Președinția.

„Ce este cu acea acuzație de trădare de patrie? Faptul că fiind Președinte contactezi cu reprezentanții, liderii diferitor țări, inclusiv ai Federației Ruse, e trădare de patrie? Pe parcursul mandatului să de șef al statului, Igor Dodon n-a dat motive pentru aceasta”, a întrebat politicianul.

Liderul PCRM a spus că Igor Dodon trebuie să aibă parte de un proces de judecată deschis și corect.

„El n-a fugit din țară și n-a refuzat să răspundă procurorilor. Oare chiar fără arest, cătușe, fără acest spectacol nu se putea? Credeți că ar fi refuzat să vină la Procuratură, să răspundă la întrebări?!”, a menționat fruntașul BCS.

Vladimir Voronin a mai constatat că „e foarte grav pentru viitorul țării” că instituțiile de justiție sunt capturate și folosite de putere.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...