[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Mai 2022 09:58

TOP-3 scopuri politice ale PAS, sub noua conducere

Partidul de guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), și-a votat noua conducere la 15 mai curent, când a împlinit 6 ani de la constituire. Tot atunci au fost prezentate prioritățile formațiunii pentru următorii 4 ani, cât durează mandatul noii șefii. Astfel, „pentru a face direcția de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană una ireversibilă, iar oamenii să simtă bunăstarea în viața de zi cu zi”, partidul are trei scopuri politice mari și TRIBUNA le prezintă în clasamentul din această duminică, în ordine cronologică.
 
1. Obținerea Primăriei Chișinău în 2023
 
Deși în programul noii conduceri e menționată „câștigarea alegerilor locale generale din 2023”, obținerea Primăriei Chișinău – clar lucru, din declarațiile fruntașilor partidului, e următorul mare scop politic al PAS, or aceasta ar fi ultima importantă instituție – care se obține prin votul cetățenilor – pe care n-a cucerit-o încă și care e râvnită de cele mai mari partide politice. PAS și așa are un număr mare de primării și-n 2023 își dorește să obțină și mai multe, iar Primăria Chișinău, evident, ar „încununa opera”.
 
2. Câștigarea alegerilor prezidențiale din 2024
Scopul cel mai mare pentru 2024 este câștigarea alegerilor prezidențiale din 2024. Deși n-au intrat în detalii, cel mai probabil, conducătorii se referă la un al doilea mandat pentru actualul Președinte Maia Sandu, care în 2020 a fost înaintată de PAS și a câștigat alegerile – fapt care ulterior le-a deschis ulterior calea spre majoritate parlamentară, obținută în 2021.
 
3. Câștigarea alegerilor parlamentare din 2025
Al treilea scop mare al PAS e scrutinul parlamentar din 2025. Formațiunea dorește să-l câștige și prin victorie se înțelege din nou majoritate parlamentară și continuarea activității la cârma țării… având un număr mare de primării, Primăria Chișinău și pe Maia Sandu – Președinte.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...