[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news20 Mai 2022 09:31

(FOTO) Maia Sandu s-a întâlnit cu Emmanuel Macron. Iată ce declarații a făcut șeful statului la Paris!

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit, la Paris, cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. Discuția s-a focusat pe situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, pe dialogul bilateral și pe agenda europeană a Republicii Moldova, informează TRIBUNA.

Șeful statului i-a mulțumit liderului de la Élysée pentru susținerea oferită de Franța în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.

De asemenea, Maia Sandu a apreciat crearea, în luna aprilie, a Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute țara noastră să depășească urmările războiului din Ucraina, ale inflației și ale crizei energetice, și să continue reformele inițiate. Cei doi șefi de stat au vorbit despre proiectele bilaterale moldo-franceze, lansate în ultimul an în mai multe domenii.

„Apreciem cooperarea pentru identificarea și confiscarea activelor furate din Moldova.Salutăm deschiderea biroului Agenției Franceze pentru Dezvoltare la Chișinău, care va avea loc în curând. Agenția va sprijini proiecte importante în domeniul energetic și cel al irigării, al împăduririi sau al aprovizionării cu apă și canalizare”, a spus Maia Sandu.

Un alt proiect este modernizarea căii ferate pe tronsonul Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea la rețeaua feroviară europeană.

Cu acest prilej, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova își dorește să consolideze dialogul dinamic cu Franța, în beneficiul cetățenilor noștri, și în cel de-al doilea mandat al domnului Președinte Macron.

„Am discutat și despre determinarea noastră de a ne urma parcursul european, în contextul cererii de aderare la UE pe care am semnat-o la începutul lunii martie. Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată. Acest gest va semnaliza societății noastre și autorităților că eforturile de modernizare a Moldovei după model european vor fi susținute”, a mai spus șeful statului la întrevederea cu Președintele Republicii Franceze.

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj