[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Mai 2022 07:00

Ex-deputat: Republica Moldova nu are nicio șansă să adere la UE cu o armată străină pe teritoriul său

Fostul deputat Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, afirmă că Republica Moldova nu are nicio șansă să adere la Uniunea Europeană (UE) cu o armată străină pe teritoriul său, informează TRIBUNA.

„Este salutabil faptul că președinta Maia Sandu a menționat în discursul pe care l-a susținut în Plenul Parlamentului European că prezența trupelor ruse în regiunea transnistreană încalcă fundamental neutralitatea și independența Republicii Moldova. Atât Platforma DA, cât și eu personal, în perioada în care am condus Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică, nu mi-a fost frică să spun lucrurilor pe nume și am condamnat deschis prezența trupelor ruse pe teritoriul nostru. Nu am așteptat niciodată să ne expunem poziția doar într-un context geopolitic favorabil”, a declarat fruntașul Platformei Demnitate și Adevăr (DA).

Chiril Moțpan a mai menționat că rămâne o enigmă cum se va retrage armata rusă din regiunea transnistreană.

„Republica Moldova nu are nicio șansă să adere la UE cu o armată străină pe teritoriul său, nici măcar aceea de a obține statutul de țară-candidată pentru aderarea la UE. Este adevărat, Republica Moldova depune un efort considerabil pentru soluționarea diplomatică și pașnică a problemei transnistrene. Totuși, rămâne o enigmă cum se va retrage de la sine armata rusă din Transnistria, dar, astăzi, Republica Moldova și-a arătat în plenul Parlamentului European intenția clară de a face parte din familia europeană și acest lucru ne dă speranțe”, a subliniat el.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...