[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Mai 2022 07:00

Nicu Popescu s-a întâlnit cu omologul său ucrainean în Germania. Ce i-a spus?

În marja Reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor G7, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, informează TRIBUNA.

Întrevederea din Germania a prilejuit discuții evoluțiile care vizează securitatea regională – în contextul agresiunii militare continue a Federației Ruse împotriva vecinilor noștri ucraineni – vicepremierul Nicu Popescu reafirmând cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu l-a informat pe omologul ucrainean despre acțiunile întreprinse de către autoritățile de la Chișinău în sprijinirea Ucrainei, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale.

Oficialul moldovean a reiterat disponibilitatea țării noastre de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru a contribui la deminarea teritoriului, în vederea asigurării securității populației civile.

„L-am asigurat pe Dmytro Kuleba de toată deschiderea de a oferi în continuare asistență cetățenilor ucraineni aflați temporar pe teritoriul țării noastre, precum și acordarea asistenței umanitare părții ucrainene, ambii exprimându-ne speranța pentru oprirea cât mai rapidă a războiului din Ucraina” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic.

Totodată, interlocutorii s-au referit la aspirațiile europene ale celor două țări, Republica Moldova și Ucraina au transmis chestionarul completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, fapt ce constituie un pas important pe calea integrării în familia europeană, deziderat împărtășit de ambele popoarele.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...