[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv27 Ianuarie 2022 06:00

Valeriu Munteanu, despre fuziunea USB cu AUR și noua sa funcție: Mai tot timpul sunt la București...

Atât Uniunea Salvați Basarabia (USB), cât și Alianța pentru Unirea Românilor, la 27 noiembrie 2021, urmare a ședințelor organelor de conducere ale formațiunilor, au anunțat că vor fuziona prin absorbție, astfel USB va deveni AUR. Contactat de TRIBUNA, Valeriu Munteanu, președinte al USB, ne-a oferit detalii despre proces și despre noile sale activități.

„Fuziunea prin absorbție a început. Suntem în plin proces care va mai dura 2 luni. Astfel, acum sunt încă două entități juridice, AUR și USB. În două luni va fi doar AUR. AUR absoarbe USB cu toate drepturile și obligațiile”, a declarat Valeriu Munteanu, fiind întrebat despre procedura de fuziune, de ce în Lista partidelor din Republica Moldova încă figurează ambele partide, dar și ce se va întâmpla cu subvențiile de la bugetul de stat în 2022 pentru USB.

Totodată, fiind întrebat despre calitatea sa în cadrul AUR, politicianul a dezvăluit:

„La AUR Moldova sunt vicepreședinte. Dar mai tot timpul sunt la București, la AUR, unde sunt coordonatorul comisiilor naționale de specialitate.”

Valeriu Munteanu a mai declarat că este dedicat în continuare (și va fi mereu) cauzei de unitate națională a românilor, inclusiv, și întâi de toate pentru sine –  Unirea Basarabiei cu România.

TRIBUNA amintește: Uniunea Salvați Basarabia, sub conducerea lui Valeriu Munteanu, și-a început oficial activitatea la 21 iulie 2019 – până atunci formațiunea avea denumirea de Mișcarea Acțiunea Europeană (MAE), partid înființat la 22 octombrie 2006.

AUR Moldova a fost lansat în Republica Moldova la 27 martie 2021, sub conducerea lui Vlad Bilețchi, având la bază Partidul Popular Românesc, constituit la 12 aprilie 2013 ca Partidul Liberal Reformator. 

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...