[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Decembrie 2021 06:00

Concluzie: Pentru a face diferența, dar și a confirma pretenția de nouă elită, actuala guvenare trebuie să demonstreze moralitate în politică

„Schimbarea puterii politice a fost voința majorității populației exprimate prin votul masiv pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Or, acest vot a însemnat exprimarea neîncrederii în politicul precedent, dar și felul cum acesta a guvernat…” Declarațiile au fost făcută de fostul deputat Iurie Țap, expert în administrație publică, informează TRIBUNA.

În contextul dat – a menționat el – criticile exprimate la adresa noii guvernări de foștii, dar și de unii experți/analiști, care în perioada guvernării regimului oligarhic au tăcut s-au chiar i-au cântat osanale, sună fals.

„Totodată, actuala putere politică trebuie să ia în considerare greșelile precedenților, dar, în special, promisiunile electorale și să asigure, cu adevărat, o bună guvernare, minimizând, astfel, temeiurile pentru critici.

Cu atât mai mult, că actualii guvernanți au pretenția unei noi elite politice. Doar că, contează faptele și nu declarațiile…

În acest sens, trebuie să fie asigurate politici responsabile și transparente, bazate pe cunoștințe teoretice și dovezi, dar și fiind perfect conforme principiului legalității. În altă ordine de idei, noua elită politică trebuie să-și respecte angajamentele anticorupție, promovând acest deziderat corect și consecvent, pentru a nu dezamăgi din nou, așa cum au procedat precedenții…”, a mai notat Iurie Țap, într-o opinie publicată pe Facebook.

Fostul deputat a remarcat că „este despre promovările celora care au deservit regimul oligarhic (magistrați, demnitari, funcționari publici), dar și despre promovările celor apropiați noii puteri politice.”

„În concluzie: pentru a face diferența, dar și a confirma pretenția de nouă elită politică, actuala guvenare trebuie să demonstreze moralitate în politică, or, va avea aceeași soartă ca și precedentele…”, a conchis expertul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...