[ X ]
[ X ]
Important7 Decembrie 2021 14:33

Igor Grosu: Republica Moldova, ca și alte țări, trece prin mai multe provocări, însă actuala guvernare...

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Croația în Republica Moldova, cu sediul la București, Marija Kapitanović, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuției, oficialii au identificat câteva subiecte, care ar intensifica cooperarea parlamentară. Printre ele figurează reforma justiției și combaterea corupției în instituțiile statului; asigurarea securității energetice; combaterea știrilor false; lupta cu COVID-19 și dezvoltarea sectorului agricol.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat determinarea de a iniția și a implementa reformele necesare pentru a asigura un climat prielnic investitorilor străini, a moderniza infrastructura drumurilor, a dezvolta turismul rural și de a promova produselor autohtone.

„Republica Moldova, ca și alte țări, trece prin mai multe provocări, însă actuala guvernare, cu ajutorul partenerilor externi, depune tot efortul pentru a atenua efectele crizei energetice și a celei pandemice asupra cetățenilor”, a menționat Speakerul Igor Grosu.

La final, oficialii au făcut un schimb de păreri cu privire la situația de securitate regională, cooperarea dintre Republica Moldova și Republica Croația în plan regional, dar și în cadrul organizațiilor internaționale.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...