[ X ]
[ X ]
Important6 Decembrie 2021 06:00

Aceste evenimente vor marca politica moldovenească pe final de 2021!

Ultima lună din an pare să fie una plină, cu hotărâri și schimbări importante, dar și cu evenimente care vor genera discuții. TRIBUNA a decis să anticipeze puțin lucrurile și să elaboreze un clasament al 5 evenimente așteptate și sonore la final de an în politica autohtonă.

Primul eveniment notat în materiale este „Alegerea noii conduceri a Platformei DA”: „Congresul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) este unul dintre evenimentele care cu siguranță va marca nu doar luna decembrie, dar și politica moldovenească, or, în cadrul acestei ședințe, urmează să fie aleasă noua conducere a formațiunii, asta după ce președintele și vicepreședinții au demisionat imediat după alegerile din iulie curent. Pe buzele multora stă întrebarea dacă revine Andrei Năstase în fruntea Platformei, iar până la răspunsul clar au rămas zile numărate.”

Un alt eveniment e „Retragerea lui Igor Dodon din fruntea PSRM”: „Igor Dodon a anunțat că se retrage de la șefia Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și, astfel, a cerut să fie convocat Congresul formațiunii. Evenimentul va avea loc la 18 decembrie și-n cadrul acestuia vor fi mai multe noutăți, or Igor Dodon a spus că a propus ca partidul să nu mai fie condus de un președinte, ci de un organ colegial.”

Și „1 an de mandat al Președintelui” este un eveniment care va marca finalul de an: „La 24 decembrie 2021 Maia Sandu va marca 1 an de când a fost învestită în funcția de Președinte al Republicii Moldova. Cel mai probabil atunci va veni cu un raport de activitate, așa cum a făcut-o și la 6 luni, iar comentariile experților, susținătorilor și criticilor pe marginea primului an al șefului statului cu siguranță vor fi, și nu puține, așa că este clar unul dintre evenimentele care va marca finalul anului.”

Topul integral poate fi accesat AICI.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...