[ X ]
[ X ]
Important5 Decembrie 2021 13:19

Un milion de arbori plantați în cadrul Maratonului Verde din Azerbaidjan

Un milion de arbori sunt plantați în cadrul  Maratonului Verde din Azerbaidjan – a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Azerbaidjanului în Moldova, Gudsi Osmanov.

„Cu participarea vicepreședintelui Fundației lui Heidar Aliev, fondator și șef al asociației publice IDEA Leyla Alieva, campania finală de plantare a copacilor a avut loc în Parcul Național Absheron, ca parte a Maratonului Republican de Amenajare Peisagistică în 2021. In total au fost plantați 1 milion de copaci”, se spune în comunicat.

La eveniment au participat ministrul ecologiei și resurselor naturale al Azerbaidjanului Mukhtar Babaev, ministrul industriei apărării, președintele Federației de ciclism din Azerbaidjan Madat Guliev, precum și reprezentanții ai Națiunilor Unite, ai Uniunii Europene și ai Organizației Internaționale pentru Migrație, Ambasadorii Marii Britanii, Belgiei, Tadjikistanului, Bulgariei, Greciei și Israelului în Azerbaidjan și alți reprezentanți ai corpului diplomatic.

Scopul principal al campaniei de plantare de copaci este de a crește zonele verzi din Azerbaidjan, de a încuraja plantarea de copaci și de a contribui la protecția mediului.

„Acesta este un proiect regional EU4Climate, finanțat de Uniunea Europeană. Acesta își propune să sprijine integrarea și implementarea obiectivelor de rezistență la climă și emisii scăzute în țările partenere în conformitate cu Acordul de la Paris”, a spus diplomatul în comunicat.

Pe lângă plantarea de copaci, a avut loc si cursa cu biciclete în Parcul Național Absheron. Scopul acestui eveniment este de a populariza transportul ecologic în țară și de a sărbători Săptămâna Europeană a Mobilității. În plus, evenimentul de mediu sprijină eforturile globale de a atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră stabilite la cea de-a 26-a sesiune a Conferinței părților la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, desfășurată la Glasgow în noiembrie a acestui an.

„În acest sens, asociația obștească IDEA face apel la toată lumea să protejeze mediul, să contribuie la extinderea zonei de spații verzi, în timp ce comunitatea mondială luptă pentru protejarea naturii planetei noastre”, a adăugat Gudsi Osmanov.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...