[ X ]
[ X ]
Important3 Decembrie 2021 16:00

(VIDEO) Schimbări la sediul Parlamentului

Parlamentul a devenit mai accesibil persoanelor cu dizabilități, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă al Legislativului.

Astfel, la intrarea în clădirea din strada Sfatul Țării, nr.49, unde se află Direcția petiții și audiențe a instituției, a fost amenajată o rampă de acces pentru persoanele care se deplasează în cărucior. Acțiunea a fost sprijinită de Federația Națională de Jocuri pentru Persoanele cu Dizabilități din Republica Moldova.

Totodată, au fost instalate două indicatoare rutiere privind locurile de parcare destinate mijloacelor de transport ale persoanelor cu dizabilități.

La parcarea Parlamentului și la intrarea în clădirea centrală din strada Maria Cebotari au fost amenajate locuri speciale pentru mijloacele de transport ale persoanelor cu nevoi speciale.

La recomandarea unui grup de experți în evaluarea gradului de accesibilitate a Legislativului la necesitățile persoanelor cu deficiențe de vedere, barele de sticlă ale turnicheților de la intrarea centrală au fost marcate cu indicatori vizibili, de culoare verde.

Tamara Gheorghița, Secretarul general al Parlamentului consideră că accesibilitatea este o precondiție a traiului independent și a participării egale a persoanelor cu dizabilități în viața publică. „Eliminarea impedimentelor care limitează accesul fizic în spațiile Parlamentului pentru persoanele cu diverse dizabilități va facilita comunicarea cu deputații și incluziunea acestora în activitățile parlamentare”, a menționat Tamara Gheorghița.

Amintim că, spațiile publice ale sediului central al Parlamentului Republicii Moldova au fost ajustate la nevoile persoanelor cu dizabilități locomotorii după 2014, când a fost finalizată renovarea clădirii. Există rampe de acces atât la intrarea în instituție, cât și în sala de ședințe plenare.

Acțiunile sunt parte a unei campanii de incluziune socială, marcată de Legislativ în perioada lunilor noiembrie-decembrie.

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...