[ X ]
[ X ]
Important27 Noiembrie 2021 13:00

Fost vicepremier: Toata atenția trebuie acordată azi nu procurorilor, nu deputaților, nu răfuielilor și luptei politice, ci…

Fostul vicepremier Victor Stepaniuc este de părere că prioritatea cea mai mare a guvernării trebuie să fie crearea locurilor de muncă și angajarea tinerilor cu salarii decente, informează TRIBUNA.

„O prioritate de nivel național e cantitatea, calitatea, pregătirea și tonusul forței de muncă din țară. Nici statistica nu știe precis câtă forță de muncă avem. Oamenii de știință au adus și ei date contradictorii”, a menționat el, într-o postare pe Facebook.

După estimările lui Victor Stepaniuc, avem în Moldova un minim de circa 950 mii oameni – forță de muncă, vreo 670 mii sunt angajați legal. „Forța de muncă continuă să emigreze. Încă de prin 2018 este evident: dacă în următorii ani mai emigrează încă 300 mii de oameni tineri, intrăm in colaps”, a menționat politicianul.

Fostul vicepremier a remarcat că „toata atenția trebuie acordată azi nu procurorilor, nu judecătorilor, deputaților, nu răfuielilor și luptei politice, ci problemelor restabilirii și creării locurilor de munca, angajării tinerilor cu salarii și proiecte decente.”

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...