[ X ]
[ X ]
Important26 Noiembrie 2021 17:09

Șeful statului: Mesajul meu pentru toți moldovenii care doresc să se întoarcă în țară și să-și clădească aici viitorul este...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a discutat cu 15 antreprenori care, după mai mulți ani de străinătate, au revenit acasă și au deschis afaceri în Moldova, transmite TRIBUNA.

Maia Sandu spune că au reușit datorită investițiilor proprii, la care s-a adăugat ajutorul Programului PARE 1+1, sprijinit de stat.

„Oameni muncitori și dedicați, ei produc miere și cultivă struguri, fac biscuiți sau oferă servicii medicale, iar astfel creează locuri de muncă și dezvoltă comunitățile în care trăiesc. Lucrează onest, respectă legea și evită plățile informale.

Le-am ascultat istoriile și am vorbit despre problemele cu care se confruntă, iar ei mi-au spus că cel mai greu le vine în relația cu statul, cu unele instituții publice care nu înțeleg rolul sectorului privat. I-am asigurat că vom schimba din temelie practicile care împiedică oamenii să-și dezvolte afacerile în mod onest – și acesta este mesajul meu pentru toți moldovenii care doresc să se întoarcă în țară și să-și clădească aici viitorul. Vă așteptăm acasă. Moldova are nevoie de voi, părinții și copiii voștri vă simt lipsa”, spune Maia Sandu.

Totodată, șeful țării a spus că autoritățile vor munci pentru a crea un mediu de afaceri prietenos pentru toată lumea – și cei de acasă, și cei care se gândesc să revină la baștină.

„Vom extinde programele de sprijin pentru afacerile mici și mijlocii. Doar așa vom crește economia. Antreprenorii cu care am discutat au demonstrat că acest lucru este posibil, dar statul trebuie să le vină în ajutor”, a spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...