[ X ]
[ X ]
Important26 Noiembrie 2021 17:00

Premieră pentru Igor Grosu

„Comunitatea Statelor Independente (CSI) este o platformă bună pentru consolidarea cooperării comerciale, economice și sectoriale, pentru creșterea volumului comerțului reciproc, pentru utilizarea potențialului de transport și tranzit, industrial și investițional”. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la deschiderea celei de-a 53-a sesiuni plenare a Adunării Interparlamentare a CSI (AIP CSI), la care a participat în format online. Oficialul a participat pentru prima dată la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI în calitate de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Potrivit speakerului, aceste direcții confirmă poziția Republicii Moldova privind promovarea unei politici externe echilibrate și dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu toți partenerii externi, pornind de la interesele vitale ale cetățenilor.

„Conexiunea practică a zonelor de liber schimb ale UE și CSI este unul dintre avantajele competitive importante ale țării noastre”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Cu ocazia participării sale la sesiunea AIP CSI, Igor Grosu s-a pronunțat în favoarea depășirii provocărilor comune, pledând pentru un nou impuls al cooperării în cadrul organizației, în deplină concordanță cu așteptările și interesele cetățenilor.

În decembrie, Comunitatea Statelor Independente își va marca cea de-a 30-a aniversare.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...