[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii25 Noiembrie 2021 07:00

Expert: E clar pentru toată lumea care va fi rezultatul la Bălți după cel de-al doilea tur. Un singur lucru e neclar

Cred că este clar pentru toată lumea care va fi rezultatul după cel de-al doilea tur de scrutin. Declarația a fost făcută de politologul Ian Lisnevschi, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, singurul lucru neclar este cam cum va arăta, în procente, înfrângerea lui Grigorișin. „Pentru că el a pierdut deja, în mod zdrobitor și răsunător. Faptul că Marinei Tauber nu i-au ajuns în jur de o mie de voturi, ca să ajungă primar din primul tur, arată, de fapt, că cel de-al doilea tur nu este altceva decât timp și bani pierduți aiurea”, a menționat el, într-un editorial.

Totodată, Lisnevschi a constata că Grigorișin nu doar că nu și-a recunoscut înfrângerea, dar încă mai și visează la revanșă. „A făcut apel la ceilalți perdanți, pe care îi îndeamnă să facă front comun cu el împotriva lui Tauber. Un fel de „alianță”, în frunte cu Grigorișin. În timp când toate sondajele interne candidaților arată că pentru turul doi, ca opțiunea secundară propriul electorat preferă candidatul Șor, formarea „alianței” și înfrângerea fața de Maria Tauber va fi o lovitură asupra nu doar a candidaților dar și partidelor ce reprezintă”, a notat el.

În opinia expertului, victoria categorică, înregistrată de Marina Tauber la Bălți, în primul tur al alegerilor locale de duminică, demonstrează clar că locuitorii acestui oraș le-au dat un vot de blam tuturor celor care au condus orașul până acum.

„Dacă ne raportăm la cifre, observăm că ceilalți trei favoriți ai cursei, actualul viceprimar, Nicolae Grigorișin, cel care s-a calificat, la limită, în turul doi de scrutin, exponentul puterii centrale, Boris Marcoci, și socialistul Alexandr Nesterovschi, au acumulat, cu toții la un loc, mai puține voturi decât candidatul Partidului „ȘOR”. Despre ce vorbește acest lucru? Răspunsul este la vedere – bălțenii vor o schimbare, una reală și palpabilă. Asta arată că oamenii s-au săturat de baronii locului, care, sub pretextul „patriotismului local”, îi jefuiesc de ani de zile și le ruinează viitorul”, a subliniat comentatorul politic.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...