[ X ]
[ X ]
Breaking news23 Noiembrie 2021 16:28

Andrei Spînu a pus punctele pe „i” privind plățile pentru Gazprom: Soluția propusă de Guvern e...

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a spus că modul de plată a consumului curent de gaze naturale nu a fost parte a negocierilor noului contract și se conține în prevederile deja existente din contractele precedente, transmite TRIBUNA.

În cadrul unei conferințe de presă, Spînu a spus că datoria de 1 miliard 700 mln. lei va fi achitată Gazprom-ului.

„Pe parcursul acestei săptămâni vom scoate spre consultări publice modificările le Legea gazelor care vor permite pe viitor să fim mai pregătiți. Am făcut rectificări la Bugetul de stat pentru 2021, conform cărora CSE a alocat 1 miliard 700 mln. lei pentru Energocom. Circa 300 mln. lei au fost folosiți pentru cumpărarea gazului în luna octombrie, iar 1 miliard 400 mln. au fost alocați pentru a susține plățile curente ale Moldovagaz pentru octombrie și noiembrie.

Săptămâna trecută, joi, Ministerul Finanțelor a prezentat proiectul pentru rectificarea bugetului și alocarea sumelor în Parlament și a fost votat în prima lectură. În această joi se va vota în a doua lectură.

Soluția propusă de Guvern este de încheia un contract de cesionare a unei părți din datoria Termoelectrica către Moldovagaz și ulterior către Energocom suma de 1 miliard 400 mln. lei.

Acțiunile Guvernului permit reducerea datoriei Termoelectrica față de Moldovagaz, dar și soluționarea plății curente pentru gazul natural consumat.

Regretăm că Gazprom a decis să notifice astfel Moldovagaz. Voi trimite o scrisoare oficială unde vom informa despre pașii guvernării pentru redresarea situației”, a spus Andrei Spînu.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...