[ X ]
[ X ]
Important21 Octombrie 2021 17:00

Ion Ceban: Primăria Chișinău lansează proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic”

„În Chișinău sunt înregistrate 21 de Asociații obștești etnoculturale cu statut local. Anual din bugetul municipal sunt finanțate proiecte pentru susținerea acestor organizații. De această dată Primăria Chișinău lansează proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic”, cu participarea reprezentanților asociațiilor etnoculturale cu statut local” – a declarat primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, în cadrul a 10 emisiuni difuzate la postul public de televiziune Moldova 1, va fi reflectată activitatea etniilor și vor fi prezentate bucate specifice naționalităților conlocuitoare din capitală, promovând astfel pluralismul și multiculturalismul etnic. Subiectul privind lansarea proiectului televizat a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei municipale pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile etnoculturale cu statut local.

Activitatea are loc în contextul Festivalului Etniilor, ediția a XX-a, care în acest an nu a fost desfășurată tradițional, din cauza situației pandemice prin COVID-19 – a mai spus edilul.

„Mă bucur că reprezentanții asociațiilor etnoculturale au salutat decizia municipalității, exprimându-și deschiderea față de propunerea Primăriei Chișinău”, a menționat Ion Ceban.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...