[ X ]
[ X ]
Important20 Octombrie 2021 06:00

Expert: Ceea ce intenționează să facă actuala putere cu Compania Publică „Teleradio-Moldova” este grotesc, un act criminal

Angela Aramă, expert în audiovizual, jurnalist, e de părere că inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate privind modificarea Codului audiovizualului „nu este o soluție, ci dimpotrivă, este un act criminal prin care sub umbrela „clarității” se profită grobian de situație pentru a institui o nouă dictatură totală”, informează TRIBUNA.

„Fraților, ce aveți de gând cu Compania publică Teleradio-Moldova?! Ați mâncat măsălari?! Nu-i destul că, după ce m-am ofticat să fac Codul audiovizualului în 2006, scuipată și hăituită din toate părțile, singură în fața unui hău pestilențial, convingând cățel și purcel să adopte cea mai democratică formulă de selectare a membrilor Consiliului Observatorilor și a celor din Consiliul Audiovizualului (din mediul societății civile), bravii noștri „experți” conduși de Candu (citește – Plahotniuc) au schimbat-o, politizând-o pe bani groși europeni. Acum vreți să ne aruncați în epoca de piatră de granit scobită în garofițe roșii?! Pardon, galbene?

Sunt indignată, nu, nu doar indignată – sunt de-a dreptul, furioasă. Pentru că ceea ce intenționează să facă actuala putere cu Compania PUBLICĂ TeleRadio-Moldova este grotesc, inacceptabil și dincolo de orice limite de fațadă „democratică”. Am luptat ani de zile pentru independența acestei instituții, oameni de o calitate indiscutabilă au făcut greva foamei pentru a o elibera de tirania politicului (inclusiv, regretatul poet, scriitor, regizor Anatol Codru, cavalerul Ordinului Ștefan cel Mare, Ștefan Jurja, alți veterani ai războiului pentru independență, jurnaliști). Am fost dați afară pe un cap după grevele noastre… Ca să ce? Să vină la putere „ai noștri” și să întreacă veleitățile de control plenar al oricărui regim totalitar cu brio?!”, a declarat ea, într-o postare pe Facebook.

Aramă a subliniat că „este absolut inadmisibilă modificarea Codului Serviciilor Audiovizuale în maniera în care aceasta este stipulată în proiectul de lege nr.283 din 14 octombrie 2021, semnat într-o veselie macabră de deputații PAS”.

„Mai simplu spus, aceștia își doresc ca tot ce ține de Compania Publică TeleRadio-Moldova și instituția de reglementare în domeniul audiovizual – Consiliul Audiovizualului – să fie subordonat actualei puteri (control parlamentar absolut). Ca să poată pune și demite pe oricine și oricând vrea mușchii ei. Toate mecanismele decizionale în acest sens vor fi subordonate majorității parlamentare, adică partidului de guvernământ”, a explicat expertul.

Totodată, Angela Aramă a declarat că, „actuala conducere de la Compania Teleradio Moldova, actuala componență a CA, nu sunt ok, majoritatea actorilor fiind aleși după criterii de obediență politică”. „Dar ceea ce vor să facă cei de la guvernare nu este soluția, ci dimpotrivă, este un act criminal prin care sub umbrela „clarității” se profită grobian de situație pentru a institui o nouă dictatură totală.

O dictatură cu atât mai penibilă, cu cât cetățenii Republicii Moldova au votat masiv pentru Maia Sandu și PAS în speranța că timpurile de tristă pomină nu se vor întoarce niciodată”, a conchis ea.

 

Cristina Gurez

 

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...