[ X ]
[ X ]
Important19 Octombrie 2021 06:00

Declarație: Retragerea lui Dodon este o mișcare tactică

Jurnalistul Victor Nichituș este de părere că retragerea lui Igor Dodon din Parlament și din fruntea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) este o mișcare tactică, care deschide ușa construcției unei opoziții puternice, informează TRIBUNA.

„La finele celor o sută de zile de guvernare PAS, opoziția face și ea o mișcare. Notam, după mitingul recent al PSRM, că mișcările protestatare au început cu stângul și că prezența lui Igor Dodon în fruntea partidului nu îi oferă acestui partid plus valoare, din contră. Politologul cu viziuni de stânga, Ivan Grek, nota cu ocazia acestui miting că dacă președintele socialiștilor nu ar fi în frunte s-ar fi adunat mai multe persoane decât cele aproximativ trei mii. Retragerea lui Dodon este o mișcare tactică care deschide ușa construcției unei opoziții puternice”, a declarat el, într-un comentariu pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, este clar că socialiștii moldoveni vor să demonstreze că nu sunt toxici și că pot aduna în jurul lor energia protestatară existentă.

„Nu spun că acest lucru se va întâmpla ori nu – spun doar că există o oportunitate deschisă”, a adăugat Nichituș.

Totodată, jurnalistul a constatat că „declarația lui Dodon vine după ce anterior și președintele PDM, Pavel Filip, și-a anunțat demisia.” „În aceste noi condiții, ar urma să vedem mișcări centripete și în rândul formațiunilor politice extraparlamentare”, a conchis el.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...