[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Octombrie 2021 06:00

Anatol Țăranu: Faptul că Dmitri Kozak a renunțat să vină la Chișinău arată clar că nu vrea să discute 

Analistul politic Anatol Țăranu afirmă că informațiile privind invitația lui Dmitri Kozak, șeful-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, și că ar fi urmat să se discute despre problema gazelor, vorbesc despre faptul că precedenta declarație a guvernării a fost dată peste cap, pentru că nu a fost invitat la discuții un reprezentant al Gazpromului, ci un reprezentant eminamente politic, informează TRIBUNA.

Expertul a spus că, acea declarație a guvernării că Moldovagaz e principalul responsabil nu a fost una reușită din punct de vedere al comunicării, chiar dacă formal așa este, însă abordările formale cu Federația Rusă sunt date peste cap, or aceasta nu respectă legile clasice.
„Gazprom este mai degrabă o pârghie geopolitică și noi trebuie să reieșim din aceste lucruri, astfel vom gafa foarte grav”, a declarat el, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
Totodată, Țăranu a declarat că, faptul că Dmitri Kozak a renunțat să vină la Chișinău demonstrează niște lucruri. „Clar că motivele sunt plauzibile formal, dar este clar că nu vrea să discute… și a primit o comandă să nu vină la Chișinău”, a remarcat expertul.

Analistul politic e de părere că negocierile vor fi foarte complicate ș negociatorii trebuie să fie foarte prudenți și rapizi. „Noi nu avem timp și vom suferi mari pierderi”, a mai spus el, precizând că, aceasta va fi o pată pe imaginea actualei guvernări.

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...