[ X ]
[ X ]
Important19 Octombrie 2021 14:00

Dacă nu vine Kozak la Chișinău, merge Kulminski la Moscova!

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski și Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), vor întreprinde o vizită de lucru la Moscova, informează TRIBUNA.

Oficialii se vor afla în capitala Federației Ruse la 21 octombrie curent.

„Se vor întâlni cu șeful-adjunct al Administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak. Părțile vor discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală”, comunică reprezentanții Guvernului.

Astăzi, Premierul Natalia Gavrilița a spus că Moldova, în pofida schimbărilor de Guverne, a fost un partener stabil al Gazpromului și și-a onorat obligațiunile prin contracte pe termen lung cu volume stabile contractate: „Sunt anumite detalii legate de procesul de negociere cu Federația Rusă care nu pot fi făcute publice la moment, dar vor fi spuse la momentul potrivit”.

La întrebarea de ce nu pleacă Maia Sandu la Moscova, Premierul a spus: „Noi suntem deschiși la toate nivelele, să avem întrevederi cu partenerii din Federația Rusă.” „Ne bucurăm că la începutul lui noiembrie va fi o întrevedere între miniștrii de Externe, viceprim-ministrul Nicu Popescu și domnul Lavrov. Sperăm să fie o bună pregătire pentru o întrevedere la un nivel mai înalt”, a conchis Prim-ministra.

Amintim că, ieri, Președinția a confirmat că l-a invitat pe Dmitri Kozak la Chișinău în această săptămână, însă partea rusă a spus că vizita nu este posibilă.

 

Mihaela Conovali

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...