[ X ]
[ X ]
Important18 Octombrie 2021 12:31

Igor Dodon pleacă din Parlament și din fruntea PSRM: „Am decis să fiu tot mai aproape de cetățeni”

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, anunță că renunță la mandatul de deputat. La fel, el spune că, la Congresul PSRM din decembrie, vor fi introduse modificări importante în statutul formațiunii în fruntea căreia se află la moment, informează TRIBUNA.

„Peste două luni, la 18 decembrie, va avea loc Congresul Extraordinar al PSRM. Astfel, la ședința Executivului politic a PSRM de astăzi s-a decis ca la Congres să fie introduse modificări în statutul partidului, pentru ca să fie condus de un organ colegial de conducere. Dacă se va vota nu va exista funcția de conducere a PSRM. Va fi un organ colegial care va alege un secretar executiv. Eu am propus să fie 5 membri. La fel, colegii mi-au propus să rămân în continuare Președinte de onoare al socialiștilor. Decizia o va lua Congresul”, a spus Dodon

„Eu nu plec din partid, rămân în echipă pentru a asigura PSRM revenirea la guvernare”, a ținut să precizeze socialistul.

Prin urmare, Dodon a oferit detalii cu privire la plecarea sa din Parlament.

„Eu am luat decizia să mă dezic de mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Eu, dacă sincer, nu văd sensul să rămân în Parlament. Eu pot fi mult mai eficient în alte funcții. Am decis să nu fiu legat de agenda parlamentară, dar să fiu tot mai aproape de cetățeni. O cerere, în acest sens, va fi transmisă Secretariatului în următoarele zile. La fel, vreau să demonstrez că nu mă ascund după imunitate”, a accentuat el.

În același timp, socialistul a anunțat că va conduce o organizație: „Eu am acceptat propunerea care mi s-a făcut – să conduc o nouă organizație – „Uniunea oamenilor de afaceri moldo-rusă”, care deja este înregistrată la Chișinău. În cadrul acestei organizații, mă voi ocupa de aprofundarea relațiilor economice, atragerea investițiilor rusești în Moldova, dar și alte acțiuni de suport”.

 

Mihaela Conovali

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...