[ X ]
[ X ]
Important15 Octombrie 2021 12:47

Maia Sandu, în teritoriu: Oriunde ar locui, oamenii își doresc, înainte de toate, dreptate

Șeful statului Maia Sandu, ieri, împreună cu echipa de consilieri, a mers la Peresecina, Orhei. Președintele spune că a vorbit cu oamenii de acolo despre problemele localității, una dintre cele mai mari din regiune, despre problemele țării și au căutat împreună soluții, informează TRIBUNA.

“M-am convins a câta oară că, oriunde ar locui, oamenii își doresc, înainte de toate, dreptate. I-am asigurat că reforma justiției este și preocuparea noii guvernări. Am pornit să facem ordine în instituțiile statului pentru ca ele să lucreze pentru cetățeni, nu pentru grupuri de interese”, comunică Sandu.

Președintele spune că s-a început cu modificarea legilor, care să permită curățarea sistemului de corupție, a început lupta cu schemele prin care se delapidează banii și averea statului, au fost adoptate câteva măsuri pentru a susține oamenii cu venituri mici. “Infrastructura, dezvoltarea regională, protejarea mediului și extinderea pădurilor, securitatea energetică și agricultura durabilă, investițiile în educație și în sănătate – toate sunt importante și, pentru că au fost neglijate mai mulți ani, cer intervenții urgente”, adaugă șeful statului.

“M-am bucurat să cunosc cetățeni implicați și bine informați la Peresecina. Le-am mulțumit pentru prezență și pentru sugestiile lor, care ne ajută să luăm decizii mai bune pentru comunitățile noastre. Le-am mulțumit și pentru faptul că s-au vaccinat, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru a participa la întâlnire. Trăim timpuri dramatice – viața și sănătatea oamenilor este prioritatea noastră nr. 1, iar vaccinul astăzi este singura soluție pentru a ne proteja în fața noului val al pandemiei”, se arată în declarația Președintelui.

Mihaela Conovali

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...