[ X ]
[ X ]
Comentarii13 Octombrie 2021 07:00

Opinie privind activitatea guvernării: Poate s-au ars atât de puternic cu cazul lui Stoianoglo că au luat o pauză cu „terapia de șoc”

Analistul politic Dionis Cenușa s-a referit la activitatea parlamentară a guvernării, în mod special la ședințele plenare, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, în luna august, guvernarea PAS vota legile cu viteza luminii și cu neglijare a transparenței decizionale, iar acum „Speakerul Igor Grosu spune că nu are sens ca Parlamentul să se întâlnească mai mult de o singură dată pe săptămână. Motivele: 1) volumul de muncă legislativă ar fi redus la moment; 2) sunt în așteptare avize de pe la Ministere.”

„Adică, guvernarea a trebuit să-și facă câteva cuie ca să înțeleagă că procesul legislativ nu este alcătuit din meniul unui singur partid și actor în țară (societatea civilă, sindicatele etc.), dar și că sunt proceduri legislative (avize etc.). Poate s-au ars atât de puternic cu cazul lui Stoianoglo că au luat o pauză cu „terapia de șoc””, a menționat expertul.

Cenușa a mai spus că, cel puțin la forurile internaționale, Președintele Sandu pledează pentru democrație și integritate, iar la Bruxelles, ministrul Popescu adună sprijin diplomatic pentru toată agenda reformelor. „Urmează să vedem dacă partenerii europeni sunt la curent cu toate dedesubturile anumitor reforme mai delicate”, a adăugat el.

 

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...