[ X ]
[ X ]
Important11 Octombrie 2021 16:00

Atenționarea CEC pentru partidele politice

Comisia Electorală Centrală (CEC) atrage atenția partidelor politice și blocurilor electorale, care vor desemna candidați la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent, că acestea pot transfera pe contul „Fond electoral” mijloacele financiare proprii, deținute pe contul său la data începerii campaniei electorale, informează TRIBUNA.

„Totodată, atenționăm că legislația condiționează transferul și utilizarea mijloacelor financiare proprii ale partidelor politice cu prezentarea în prealabil, la data începerii campaniei electorale, a unui raport financiar conform modelului stabilit de CEC” – se spune într-un comunicat al instituției.

Potrivit sursei, campania electorală pentru fiecare candidat la funcția de primar începe odată cu înregistrarea acestuia de către consiliul electoral de circumscripție electorală. Reieșind din aceste prevederi, concurentul electoral va completa o anexă la raport în care vor fi reflectate cheltuielile în campania electorală pe circumscripții, iar la compartimentul destinația plății va indica și localitatea pentru care s-a efectuat plata.

În conformitate cu prevederile legale, partidele politice și blocurile electorale care au desemnat candidați la alegerile locale deschid la bancă un singur cont cu mențiunea „Fond electoral” și propun pentru înregistrare la CEC o persoană responsabilă de finanțe (trezorier). Toate mijloacele financiare aferente finanțării campaniei electorale a candidaților înregistrați din partea partidelor și blocurilor electorale vor fi gestionate prin intermediul acestui cont.

Amintim că, pe 21 noiembrie curent, în 15 localități din țară vor avea loc alegeri locale noi.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...