[ X ]
[ X ]
Breaking news11 Octombrie 2021 16:30

Andrei Spînu, despre vizita în Federația Rusă: Din păcate, din motive obiective nu am discutat cu domnul Miller

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe, a vorbit despre vizita sa recentă în Federația Rusă, informează TRIBUNA.

„În Sankt Petersburg m-am întâlnit cu vicepreședinta Comitetului de Management Gazprom și director general al Gazprom export. Din păcate, din motive obiective nu am discutat cu domnul Miller (n.r. – Alexei Miller, președintele Administrației Gazprom), sper să reușesc să am această discuție în perioada următoare”, a ținut să precizeze Spînu.

În cadrul vizitei, ministrul spune că a discutat despre creșterea volumelor de gaze livrate în țara noastră pentru luna octombrie, astfel ca niciun consumator să nu aibă de suferit. „Aici mă refer și la modul în care va fi furnizată energia electrică, care în ultimele zile a fost subiect de discuții, au apărut îngrijorări cu privire la reducerea consumului de energie electrică. M-am asigurat că lucrul acesta nu se va întâmpla și nu ne vom confrunta cu o situație de criză”, a declarat Spînu.

De asemenea, ministrul a adăugat că a convenit să fie inițiate discuțiile privind agenda comună și anume pe implementarea Pachetului energetic III, a datoriilor existente și referitor la semnarea unui contract de livrare a gazelor pe termen lung.

„Suplimentar, am ținut să menționez că prețul la formula actuală din luna octombrie nu este unul justificat și ar fi nerealist pentru Moldova. La fel, nu este în concordanță cu modul în care au fost semnate contractele anterior. În acest context, am solicitat să extindem contractile la condițiile vechi”, a comunicat ministrul.

„Stimați cetățeni, indiferent de situație noi avem deja un plan, pentru orice eventualitate”, a susținut el.

Acest plan, potrivit lui Spînu, se bazează pe două chestiuni:

  1. Semnarea unui contract de livrare a gazelor pe termen lung cu cel mai bun preț pentru țara noastră și care să asigure securitatea energetică a țării;
  2. Asigurarea suportului pentru oameni.

Mihaela Conovali

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...