[ X ]
[ X ]
Comentarii6 Octombrie 2021 06:01

Expert: A pretinde că faci reorganizare, când în realitate se urmărește schimbarea persoanelor...

„Fără a mă pronunța dacă este necesară sau nu comasarea ANRE și a Consiliului Concurenței, și nici asupra faptului dacă în genere este o idee bună sau nu, mă simt obligat să menționez că a pretinde că faci reorganizare, când în realitate se urmărește schimbarea persoanelor care se bucură de stabilitate în funcție, nu prea are multe în comun cu statul de drept și nici cu bunul simț.” Declarațiile au fost făcute de ex-secretarul de stat Nicolae Eșanu, expert în domeniul justiției, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, este foarte trist că nu se înțelege că, atunci când este necesară derogarea de la anumite principii (spre exemplu în cazul evaluării externe a judecătorilor) este necesar să se recunoască asta expres, să se facă dovada că există o situație excepțională care justifică derogarea și să se asigure că derogarea aceasta întrunește un larg consens național. „Altfel exercițiul este compromis din start”, a subliniat el.

Eșanu a ținut, în context, să se adreseze „celor care acceptă asemenea artificii, pentru că cred în intenții nobile ale autorilor” și să le reamintească faptul că –  drumul spre iad este pavat cu bunele intenții.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...