[ X ]
[ X ]
Breaking news3 Octombrie 2021 14:00

Omul săptămânii: Frank-Walter Steinmeier - Președintele Republicii Federale Germania

Omul acestei săptămâni este Frank-Walter Steinmeier, Președintele Republicii Federale Germania, care, în perioada 29-30 septembrie curent, s-a aflat în Republica Moldova, informează TRIBUNA.

Oficialul german a avut, la Chișinău, întrevederi cu: Președintele Maia Sandu, Premierul Natalia Gavrilița, Speakerul Igor Grosu, câțiva primari din țara noastră, dar și a participat la deschiderea Forumului de afaceri moldo-german.

 „Uniunea Europeană are nevoie de o vecinătate estică stabilă și prosperă, iar reformele din Moldova sunt exemplul cel mai curajos din întreaga regiune. Suntem convinși că succesul schimbărilor democratice și sociale din țara dumneavoastră se vor propaga și în afara granițelor țării. Suntem convinși că Republica Moldova se află pe calea cea bună. Reformele politice, combaterea corupției, o administrație funcțională sunt pilonii de bază pentru o societate care aspiră să ofere cetățenilor săi posibilități personale de dezvoltare și o viață decentă. Ele reprezintă și baza unei apropieri graduale de UE”, a menționat Președintele Republicii Federale Germania.

TRIBUNA precizează: Frank-Walter Steinmeier s-a născut la 5 ianuarie 1956 în Detmold, Germania. El a fost ales în funcția de Președinte al Republicii Federale Germania în februarie 2017, mandatul fiind de 5 ani. Din partea Partidului Social Democrat al Germaniei (SPD), Steinmeier a fost din 2005 până în 2009 (Kabinett Merkel I) și din 2013 până în 2017 (Kabinett Merkel III) ministru de Externe al Germaniei. Din 1999 până în 2005 a fost Șeful Cancelariei Federale (Bundeskanzleramt) sub cancelarul Gerhard Schröder. Pe lângă funcția în Ministerul Afacerilor Externe, Steinmeier a fost din 2007 până în 2009 și vicecancelar al Republicii Federale Germania, potrivit dw.com.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...