[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news27 Septembrie 2021 07:00

Concluzie: Un lucru e clar - dacă partidul puterii nu va reuși într-un domeniu el nu va găsi solidaritate

Jurnalistul Victor Nichituș afirmă că dacă partidul de guvernământ nu va reuși într-un domeniu, atunci nu va găsi înțelegere, or acestuia i se va reproșa că a avut peste tot oamenii săi, informează TRIBUNA.

„Dacă nu vă aduceți aminte, ori nu știți, amintesc că în anul 2001 comuniștii moldoveni au procedat aproximativ la fel. Mai în toate funcțiile publice și-au instalat prin concursuri, ori fără, persoane aflate în siajul lor. Îmi amintesc că au existat atunci voci care au reacționat la monopolizarea de către un singur partid a tuturor pârghiilor de putere din stat dar, vorba proverbului – caravana merge înainte. Acest control total de putere a făcut ca, la alegerile parlamentare din 2005, partidul domnului Voronin să câștige din nou alegerile, iar cu ajutorul opoziției, domnia sa să fie din nou ales de către legislativ, șef al statului. Este drept că au existat rezultate”, a menționat jurnalistul, într-un editorial.

Deci, ceea ce se întâmplă în 2021 – a spus Nichituș – nu este o surpriză.

„Ba din contră, după 20 de ani roata istoriei s-a întors – un partid de stânga, ancorat la valorile europene, a câștigat alegerile și deține puterea. Este firesc – dar la limita democrației – ca această formațiune politică să-și securizeze victoria și să-și numească proprii oameni în sistem. Prin concursuri ori fără de. Nu știu dacă acest control total al statului va inspira, sau nu, derapaje. Sper să nu. Tocmai pentru a preveni derapajele de la democrație ar fi firesc ca opoziția să beneficieze de dreptul de a avea reprezentanți în instituțiile statului. Probabil că, acolo unde este specificat clar – va avea”, a menționat el.

Liderul de opinie a constatat că „un lucru e clar – dacă partidul puterii nu va reuși într-un domeniu el nu va găsi solidaritate/înțelegere. Li se va reproșa că pretutindeni au avut propriile persoane.” „De asta, corpul de control al primului-ministru ar trebui fortificat iar presa, îndemnată să își facă cât mai critic treaba”, a conchis jurnalistul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...