[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2021 09:00

Iurie Țap: Se impune o abordare responsabilă privind gestionarea crizei sanitare din partea guvernării

Ex-deputatul Iurie Țap afirmă că, în virtutea circumstanţelor, suntem într-o nouă ascensiune a crizei sanitare și noua guvernare întreprinde anumiţi paşi întru minimizarea impactului negativ al acesteia, doar că, treburile, totuşi, o iau razna, informează TRIBUNA.

„În aceste condiţii se impune o abordare responsabilă privind gestionarea crizei sanitare din partea guvernării. Evident, organul abilitat va impune măsurile/restricţiile necesare. În contextul dat, este necesară o atitudine responsabilă din partea guvernării în vederea respectării acestora, or, exemplul fostei guvernări cu mitinguri în alegerile prezidenţiale şi cu ,,nunta care nu e nuntă”’, dar şi multe altele au fost un exemplu prost pentru societate…”, a declarat el, într-un comentariu pe Facebook.

În altă ordine de idei – a spus fostul parlamentar – trebuie să fie asigurat un control sever privind respectarea restricţiilor impuse, care de altfel, trebuie să fie logice/raţionale.

„Spre regret, în multe cazuri nu sunt respectate cerințele de bază: purtatul măştilor şi respectarea distanţei sociale. Vom remarca, în special, problema transportului public care este una strigătoare la cer… În acest sens, autorităţile trebuie să gândească şi să asigure un control eficient privind respectarea restricţiilor impuse, după caz, sancţionarea cazurilor de nerespectare a acestora. Este un lucru deloc uşor, dar altă cale nu există. Apropo, patrularea carabinierilor, din motive lesne de înțeles, este ineficientă. Totodată, cazul devenit viral, când un tânăr este apostrofat de taxator şi pasageri este o lecţie ce trebuie învăţată…”, a menționat expertul.

În acest context Țap a concluzionat: „se cer măsuri severe, dar proporţionale şi complexe. Totodată, autorităţile publice trebuie să fie un exemplu privind respectarea întocmai şi în volum deplin a restricţiilor, iar autoritatea abilitată să gestioneze criza sanitară trebuie să asigure un control eficient al măsurilor trasate.”

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...