[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Septembrie 2021 14:00

Omul săptămânii: Angelica Caraman – noul președinte al Comisiei Electorale Centrale

Omul acestei săptămâni este Angelica Caraman, care, la 17 septembrie curent, a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), informează TRIBUNA.

În susținerea numirii Angelicăi Caraman în calitate de președinte al autorității electorale au votat 2/3 dintre membrii CEC.

După ce a fost votată, Caraman a declarat: „Sunt sigură ca voi avea sprijinul dumneavoastră și în continuare. Vă mulțumesc pentru această încredere. Vom munci cot la cot ca să îndreptățim așteptările și să asigurăm activitatea așa cum este prevăzut în Codul Electoral”.

TRIBUNA precizează: Angelica Caraman a absolvit două specialități în cadrul USM – Dreptul și Relații internaționale, Științe Politice și Administrative. A susținut teza de master în domeniul administrației publice și ulterior a urmat masteratul în domeniul managementului politic și electoral. În perioada 1995 – 1998 a fost specialist coordonator în cadrul Secţiei administrare publică a Preturii Centru din municipiul Chișinău. În 1998 a mai deținut și funcția de specialist coordonator la Direcţia socio-umanitară a capitalei. În perioada 1998-2002 a fost specialist principală în cadrul Secţiei administrare publică, iar din 2002 și până în 2011 a fost secretar al Preturii. A fost și lector la universitar în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Din ianuarie 2012 până în octombrie 2013, Angelica Caraman a fost șefa Direcției management alegeri al CEC. Ulterior, în 2014, a fost formatoare la CICDE, iar din mai 2018 și până în decembrie 2019 – director adjunct. Din anul 2019 a deținut funcția de consilier al primarului comunei Stăuceni. A fost propusă de Partidul Acțiune și Solidaritate și numită în funcția de membru al CEC la 16 septembrie 2021.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...