[ X ]
[ X ]
Breaking news18 Septembrie 2021 09:00

Aureliu Ciocoi – Ambasador în Federația Rusă?

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat că la moment se caută candidatul potrivit pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, dar și a comentat zvonurile că Aureliu Ciocoi ar urma să ocupe funcția, informează TRIBUNA.

Fiind întrebat de funcția de Ambasador la Moscova, ministrul a spus: „Republica Moldova are nevoie de o prezență diplomatică puternică, convingătoare în mai multe capitale.”

„Acum suntem în procesul identificării unui candidat pentru postul de postul de ambasador în Federația Rusă”, a subliniat el, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Fiind întrebat despre zvonul că Aureliu Ciocoi ar putea fi acel candidat, Popescu a declarat: „În primul rând, eu nu pot comenta zvonuri. Zvonuri sunt multe, zvonuri eu aud despre procesele care se vor întâmpla în Ministerul de Externe…”

„Nu vă pot da nume. Există câțiva candidați, cu care discutăm, pe care îi pregătim, ne pregătim și ne informăm și în viitorul apropiat vom demara procedurile de numire ale unei persoane în acest post important pentru serviciul diplomatic”, a mai spus diplomatul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...