[ X ]
[ X ]
Important16 Septembrie 2021 16:00

Platforma DA: Pentru ca deciziile CNESP să fie înțelese și respectate de cetățeni este nevoie de o comunicare mult mai eficientă

Platforma DA, printr-un comunicat de presă, salută cooptarea specialiștilor în componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) „ca urmare a legii votate în fostul legislativ în martie, 2021, la insistența Platformei DA”, susțin reprezentanții partidului, informează TRIBUNA.

La fel, ei menționează că a fost nevoie de mult efort pentru a convinge celelalte fracțiuni din Parlament că anume această este soluția cea mai bună pentru gestionarea pandemiei.

De asemenea, Platforma DA reiterează poziția sa cu privire la suspendarea pentru o perioadă a Hotărârii CNESP nr. 60 din 23 august 2021 cu privire la activitatea instituțiilor de învățământ.

În același timp, cei de la Platformă consideră că pentru vaccinarea tuturor colaboratorilor instituțiilor de învățământ este nevoie de timp pentru a fi organizate evenimente de informare cu privire la importanța și siguranța vaccinării, iar profesorii trebuie să fie asigurați cu teste rapide antigen oferite ca donații de alte state.

De asemenea, reprezentanții Platformei DA menționează că, pentru ca deciziile CNESP să fie înțelese și respectate de către cetățeni este nevoie de o comunicare mult mai eficientă – „deoarece comunicarea defectuoasă a instituțiilor statului a fost o altă problemă majoră în gestionarea pandemiei. Anume din acest considerent reiterăm poziția noastră cu privire la suspendarea pentru o perioadă a Hotărârii CNESP nr. 60 din 23 august, 2021, cu privire la activitatea instituțiilor de învățământ.”

Reprezentanții Partidului se arată îngrijorați de modul în care decurge implementarea Hotărârii – „iar ultimele apariții la subiect din mass-media demonstrează că profesorii nevaccinați sunt supuși unor eforturi exagerate pentru a se testa. „Prin încercarea de a forța vaccinarea fără o comunicare preventivă calitativă există riscul ca multe cadre didactice să părăsească sistemul iar procesul de învățământ să fie periclitat. Din acest motiv venim cu propunerea de a fi organizate mai multe evenimente de informare cu privire la importanța și siguranța vaccinării, iar pe perioada acestei campanii de informare și vaccinare, profesorii să fie asigurați cu teste rapide antigen oferite sub formă de donații de alte state”, mai declară cei de la Platformă.

 

Mihaela Conovali

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...